Analyses en knowhow
CELABOR is gespecialiseerd in de chemische analyse van voedingsmiddelen. Leder jaar investeert het Centrum in de aankoop van nieuwe geavanceerde apparatuur om aan de eisen van zijn klanten te kunnen beantwoorden. De cruciale parameter bij onze analyses is de kwantificatielimiet, die voldoende laag moet zijn om de conformiteit van het levensmiddel in kwestie met de wetgeving voor levensmiddelen te controleren.
-
Voedingsetikettering
-
Voedingswaarde
-
Eiwitten
-
Koolhydraten, waaronder :
-
Suikers (sucrose, glucose, fructose, maltose, lactose)
-
Polyolen (sorbitol, maltitol, xylitol
-
Vetstoffen waaronder verzadigde vetzuren (enkelvoudig en meervoudig onverzadigd)
-
Voedingsvezels
-
Natrium
-
Alcohol
-
Vitamines A et E
-
Sporenelementen
-
Contaminanten
-
Mycotoxines (aflatoxines B1, B2, G1 et G2 ; patuline)
-
Zware metalen (Pb, Cd, As, Hg en de meeste elementen van het periodiek systeem)
-
...
-
Additieven
-
Bewaarmiddelen
-
Intense zoetstoffen en polyolen
-
Ionenanalyse
-
Nitrieten/nitraten
-
Chloriden
-
...
-
Karakterisering van de vetstof
-
Bepaling van de samenstelling in triglyceriden, diglyceriden en monoglyceriden door HPLC met ELSD-detectie
-
Bepaling van de samenstelling in vetzuren (waaronder ω3) door GC FID
-
Analyse van de sterolen
-
Oxidatieremmend vermogen
-
ORAC, FRAP, DPPH…
-
Globale doseringen van polyfenolen (Folin) en flavonoïden (AlCl3) door spectroscopie van de zichtbare UV-straling
-
Dosering van specifieke polyfenolische markers (UPLC-MS-MS)
-
Meting van een inductietijd met betrekking tot de oxidatie van een vet lichaam door Rancimat